skip to Main Content
Effectieve methodes
Kleine groepjes
Ervaren begeleiders
Lid LVSi
Studie- en beroepskeuze

Tijdens het intakegesprek vragen we altijd aan de leerling: Wat zijn je ideeën over de toekomst? Wat zijn je ambities? Heel vaak luidt dan het antwoord: geen idee.

De toekomst lijkt ook vaak nog zo ver weg. Maar niet alleen gaat de tijd vaak sneller dan je denkt – er is nog een reden waarom het verstandig is om in een vroeg stadium een min of meer omlijnd idee te hebben van de kant die je in je studie uit wilt. Die laat zich misschien het best verduidelijken met een metafoor.

Stel dat je een lange wandel- of fietstocht aan het maken bent. Dan zijn er ongetwijfeld momenten dat je moe wordt en een kleine inzinking krijgt – ook als je regelmatig pauzeert. Als je dan geen duidelijk doel voor ogen hebt, is het veel moeilijker om jezelf te motiveren en aan te sporen dan wanneer je wel een duidelijk doel voor ogen hebt. In dat laatste geval zie je je bestemming steeds dichterbij komen, ook al is het misschien nog ver weg, en dan is het veel makkelijker om weer moed te verzamelen om verder te gaan.

Zo is het ook met een studieloopbaan. Iedereen loopt zo nu en dan tegen periodes aan dat het niet meer zo boeit en dat je weinig zin hebt om te studeren. Zulke periodes gaan meestal vanzelf weer over, maar het kan enorm helpen als je jezelf weer in beweging kunt krijgen, jezelf kunt motiveren door naar de toekomst te kijken. Want dan zie je dat je al een heel eind op weg bent en dat je doel steeds dichterbij komt.

Om je te helpen een duidelijker beeld te krijgen van je ideeën over de toekomst bieden wij een studie- en beroepskeuzetest aan. Aan de hand daarvan kun je te weten komen welke onderwerpen je interessant vindt, of je graag creatief wil zijn of onderzoekend. Of je graag in een team werkt of liever alleen; of je graag met mensen werkt of met techniek, enzovoort enzovoort.

De tests zijn gevalideerd en worden afgenomen door een gecertificeerde loopbaanadviseur.

Menu
Contact

Huiswerkinstituut Hoorn
Holenweg 8
1624 PB  Hoorn

info@huiswerkinstituuthoorn.nl
dhr. drs R. Schaap: 06-2079 1317
mw. G. Schaap: 06-345 90309

lvsi-keurmerk-diapositief

Landelijke Vereniging van
Studiebegeleidingsinstituten

Back To Top